Prop d’un centenar de persones van assistir dilluns 25 de febrer a la presentació de la nova etapa de “Be a reference” una associació sense ànim de lucre, formada per dones amb inquietuds, que té vocació de ser transversal i plural, i que té per objectiu generar xarxa i visibilitzar dones referents en els seus àmbits. L’acte va tenir lloc a Casa Miret, i va comptar amb la participació de Laura Roman, doctora en Dret i professora titular de Dret Constitucional de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i que actualment és Secretaria General de la URV i responsable d’igualtat.  

Laura Roman aplaudeix la iniciativa

Roman va destacar la importància d’aquests tipus d’entitats “perquè cal treballar molt encara per afavorir la igualtat en els àmbits de poder”. En aquest sentit, va comentar que “malgrat s’ha avançat en temes de paritat en l’àmbit general encara hi ha poca presència de dones allà on realment es prenen les decisions”. En aquest sentit, va aplaudir la iniciativa d’impulsar “Be a reference”, “Serà un magnífic espai per treballar per aquests objectius, ja que les dues eines principals per assolir la igualtat plena són la visibilització de dones referents per altres dones i la sororitat, és a dir, generar lligams de solidaritat entre dones, compartint interessos i preocupacions”, va explicar Roman.

“Be a reference” va néixer el 2014 arran d’un curs organitzat per Tarragona Impulsa (Ajuntament de Tarragona) que tenia per objectiu incrementar el lideratge de dones emprenedores. Posteriorment es va deslligar de l’Ajuntament com a associació tot i que va quedar gairebé sense activitat fins fa un any. “Va ser llavors quan un grup de dones van voler recuperar-la i reformular els seus objectius, perquè siguin molt més oberts i amb la vocació d’acollir tota mena de participants, vinguin de l’àmbit que vinguin” va explicar la secretària, Montserrat Garcia. Amb la nova etapa, s’ha constituït una nova  junta presidida per Eliana Fazio i amb Inma Nogales de Tresorera, amb catorze dones més en el grup impulsor. “Com a associació se’ns demana fixar càrrecs de manera formal però funcionem de forma totalment transversal” van explicar ahir Montse Garcia en la presentació, on també van intervenir Nogales, Fazio i María José Moreira, vocal, en representació de tot el grup.

Un dels aspectes importants és la vocació que té l’entitat de sumar amb altres associacions de dones de la ciutat de Tarragona i del territori, complementant amb una iniciativa diferent la vocació comuna d’impulsar la igualtat en la societat en la qual vivim, amb un món que cada cop reivindica una mirada més femenina.

La primera activitat està prevista pel 25 de març, per visibilitzar dones referents en el món de l’esport.

Més informació a:

info@beareference.com

Xarxes socials:

Twitter: @referencebe

Facebook: https://www.facebook.com/beareference/

Instagram: https://www.instagram.com/beareference/

Comparteix a les teves xarxes: