You are reading

Laura Roman, la nostra padrina i la primera #Reference de la nova etapa

Laura Roman, la nostra padrina i la primera #Reference de la nova etapa

Laura Román, professora del Departament de Dret Públic de la URV, durant el discurs arran de la Distinció M. Antònia Ferrer 2018 que atorga l’Observatori de la Igualtat amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Font: Diari Digital URV

Laura Roman, #Reference en la recerca sobre la igualtat de gènere

En l’acte inaugural de la nova etapa de “Be a reference” comptem a l’apadrinament de Laura Roman, una persona de reconegut prestigi a la ciutat en els àmbits en què s’ha mogut. Agraïm moltíssim que hagi volgut participar en l’inici d’aquest projecte perquè pensem que representa molt bé els valors que impulsa l’associació.

El seu historial professional i vital

Com a docent, ha impulsat la incorporació de continguts de gènere de manera transversal i específica en les diferents titulacions de la Facultat de Ciències Jurídiques. Aquesta feina moltes vegades invisible, però imprescindible, ha fet possible que en els darrers anys s’hagi anat creant una línia de docència que forma en igualtat de gènere els futurs graduats i graduades de l’FCJ.

Nascuda a Tarragona el 1967, és doctora en Dret i professora titular de Dret Constitucional de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, on treballa des del 1992. Les seves principals línies de recerca són la igualtat de gènere, la violència de gènere i el dret mediambiental. És membre del grup de recerca consolidat de la URV Territori, Ciutadania i Sostenibilitat. En aquestes disciplines ha participat en projectes competitius i publicacions científiques en l’àmbit nacional, estatal i internacional. El 2018 ha rebut la Distinció M. Antònia Ferrer 2018, de l’Observatori de la Igualtat de la URV, en reconeixement per la seva tasca de defensa dels drets de les dones i la seva visibilització.

Ha coordinat diversos projectes europeus de recerca en l’àmbit dels estudis de gènere, la docència universitària relacionada amb les desigualtats entre dones i homes i l’anàlisi jurídica de la normativa europea. Forma part de la xarxa de docència d’universitats europees i llatinoamericanes sobre gènere i integració europea. La recerca en aquests àmbits s’ha recollit en diverses publicacions, les més recents de les quals són Integración europea y género, (2014), Protección de las víctimas de violencia de género en la Unión Europea (2014), La Orden Europea de Protección. Su aplicación a las víctimas de violencia de género, (2015) i Políticas de igualdad de género e integración en Europa y América Latina, (2017).

En l’àmbit de la gestió universitària, ha estat vicedegana de la Facultat de Ciències Jurídiques, responsable del grau de Relacions Laborals, responsable de l’àrea de Dret Constitucional i coordinadora de mobilitat internacional. És membre de la Junta Electoral URV, de la Comissió de Política Lingüística de la URV, de la Comissió d’Igualtat de la URV i és persona de referència en el marc del Protocol d’actuació en cas de possible assetjament de la URV.

És mare d’una filla i un fill i representant de la Fundació Vicente Ferrer a Tarragona, una ONG que treballa amb les persones de les zones més desfavorides i en risc d’exclusió de l’Índia.

Font: http://www.urv.cat/ca/universitat/estructura/govern/consell-direccio/secretaria-general/

Altres enllaços d’interés: 

http://www.fetatarragona.cat/2019/02/08/laura-roman-el-moviment-feminista-es-imparable/

Comparteix a les teves xarxes: